Lang leven de smartphones

IMG_2494

Het klinkt misschien wel een beetje gek maar ik houd van smartphones. Het gegeven dat je altijd een camera op zak hebt om alles wat ik mooi, inspirerend, gek of apart vind vast te leggen. Eigenlijk een soort mini Pinterest op je telefoon maar dan met mij als enige deelnemer. Het leuke van het maken van al die foto’s is dat je er niet direct iets mee hoeft te doen.

Zo gebeurde het dus dat ik een tijdje terug een foto had gemaakt van een patroon. Het origineel moet een hele cirkel zijn geweest maar iemand had de helft al verwijderd. Maar goed ik vond zelfs de halve schildering mooi. Toen ik de foto maakte met mijn Iphone wist ik nog niet wat ik ermee ging doen maar dat maakte mij niet uit.

Lees verder

Een lijst om in te lijsten


Lijst in lijst
Ik wilde in de slaapkamer iets voor aan de muur. Ik kon de perfecte schilderij, foto, afbeelding maar niet vinden en maakte dus zelf maar iets. Dit budgetvriendelijk kuntswerkje is binnen 1 dag klaar. Wat leuk is je kan er altijd nog foto’s in plaatsen maar ook zonder een foto is dit een mooie wandvuller. Ik heb gekozen voor wat klassieke vormen en een effen achtergrond. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor een dessin of een mooi stukje behang die nog over is. Houd je van strak, laat je dan inspireren door mondriaan.

 

Lees verder

Van vogelhuis naar sleutelhuis

IMG_1607Ik had van een vriendin vorig jaar een leuke vogelhuis gehad. Eentje vol kleurtjes dus leuk voor aan de schutting. Jammer was wel dat hij niet echt goed bestand was tegen het Nederlandse weer. Weggooien vond ik zonde dus besloot ik er maar een sleutelhanger van te maken. Na een paar kleine cosmetische ingrepen past het huisje perfect bij het thema van mijn halletje.

Lees verder

Help er groeit een boom in mij hal.

IMG_1558Net als vele had ik geen idee wat ik met mijn halletje wilde. Hij is wat aan de kleine kant dus dat beperkt de mogelijkheden. Om hem helemaal wit te laten vond ik ook maar niks. Even een zijstap. Je moet weten dat ik leuke ideeën uit woonbladen/ tijdschriften knip en bewaar in mijn ideeënboek. Niet met het idee om er direct wat mee te doen maar gewoon omdat ze mij aanspreken. Dus toen ik met mijn halletje zat heb ik er weer eens in gebladerd en zag er een boom als kapstok in staan. Deze was netjes uit hout gesneden. Ook wist ik dat er muurstickers waren.

Uiteindelijke heb ik voor een andere oplossing gekozen.

Lees verder

Van oude tijdschriften naar unieke schilderij

OudeTijdschriftenSchilderijVandaag wil ik je laten zien dat je met oude tijdschriften ware kunstwerkjes kan maken. Wat nog leuker is het kan binnen 1 dag klaar zijn.

Wat heb je nodig
Een stapel oude tijdschriften, restjes behang of foto’s
Een groot stuk wit karton
Verf in een kleur naar wens

Hoe lang duurt het
Dit kan binnen 1 dag worden gemaakt.

Moeilijkheidsgraad
(op een schaal van 1 tot 5)
*

Lees verder

3D schilderij binnen 1 dag

IMG_1761Wat zag ik een leuk een 3D schilderij bij de Ikea! Ja dat wilde ik ook alleen dan niet met een witte achtergrond en die lijst vond ik ook al niet mooi. Ofwel eenmaal thuis gingen we aan de slag. Ik had ergens nog twee lijsten liggen. In dit geval waren dit twee oude Ikea lijsten. Deze heb ik gebruikt om mijn 2 versies van 3D schilderijen te maken.

Wat heb je nodig
Een oude lijst
Een stukje MDF  of dikke karton
Verf of gekleurd papier
Lijm
Kuntselmes, met een stanlymes kan het ook

Lees verder

Zo heb je altijd vogels in je tuin

Voederbollen

Vogels die dienst doen als houder voor voederbollen

Ik liep op een markt in de buurt van Kesten (De Moezel – Duitsland) en zag daar houten vogels. Ze waren bedoeld om voederbollen in je boom ermee op te hangen. Helaas vond ik ze aan de prijzige kant en vond de kleuren niet mooi. Eenmaal thuis aangekomen begon ik zowaar aan een van mijn eerste “projecten”. Dat er daarna nog vele zouden volgen wist ik toen nog niet.

Het leuke aan de houten vogels is dat je een vast plek in je tuin creëert waar vogels veilig kunnen eten.  Daarbij vrolijkt het je boom ,die in de herfst en winter anders zo kaal is, ook nog eens leuk op. Ook leuk om iemand cadeau te doen.
Lees verder